OM HATHAIR

Hathair er til dig, der gerne vil bevare dit hår, selv om du er ved at tabe det på grund sygdom eller behandling som kemoterapi.

Hathair er en 100% danskproduceret bambusjerseyhætte, hvor du med dit eget eller med doneret hår kan skabe et indtryk af, at du stadig har dit eget hår. Vi skaber din personlige haithar ved at sy en hårtrense, der fæstnes i kanten af hætten med velcro. Resultatet er, at håret ”kigger frem” i panden og i siderne, så det ligner dit naturlige hår. Ovenpå hathair tager du din yndlingshat, -tørklæde, -kasket eller hvad du nu kan lide at gå med. Resultatet er et naturligt look, som forhåbentlig får dig til at føle dig lidt mere som dig selv, inden du blev syg.

Bambusjerseyhætten er blød, elastisk og svedabsorberende og både den og hårtrensen kan vaskes i hånden, så hathair kan bevare sit og dit friske udseende i mange måneder.

Alle hathair er forskellige, fordi alle mennesker og deres hår er så forskelligt. Så du behøver aldrig være bekymret for at møde nogen med samme hathair som dig.

Hathairs vision er at hjælpe så mange mennesker som muligt, som lider af hårtab. Vi arbejder på at udvikle et bæredygtigt og miljøvenligt produkt, som er lokalt produceret og baseret på rene naturprodukter.

Hathair bliver produceret i Ballerup af Huset Venture en unik, social økonomisk not-for-profit virksomhed. Læs mere på www.husetventure.dk

Min historie

Jeg hedder Maria og har en grøn salon på Christianshavn. Jeg er en af de første grønne frisører i Danmark og har haft egen salon siden 2004. Vil du vide mere om konceptet grøn salon, kan du læse det her: Grøn Salon

Inspirationen til hathair kommer af, at jeg som ung teenager havde en kræftsyg mor. Hun tabte alt sit hår i forbindelse med sin behandling. Det var hun meget ked af det.
Hun fik en paryk og hun brugte tørklæder, men havde svært ved at genkende sig selv og leve med sit nye spejlbillede. Jeg tror, at hun ville have haft glæde af en hathair og at det ville have hjulpet hende gennem sygdoms forløbet.

Jeg har også mistet min bror Peter til kræft i 2015. Selv fik jeg opereret mit venstre bryst væk i 2013, grundet forstadier til kræft. Så desværre har jeg selv haft kræft og følgerne af sygdommen tæt inde på livet.

Derfor brænder jeg både professionelt som frisør og personligt for denne sag. Mit ønske er at skabe et produkt, som gavner og glæder mennesker under deres sygdoms forløb.