Om Marialuzia

Grøn frisør med nordiske rødder ser frisurer som kunstværker

”Bæredygtighed, naturen og det naturlige har altid været vigtigt for mig. Jeg er født og opvokset i Finland, hvor jeg er uddannet frisør. Siden har jeg arbejdet i Stockholm og fra 1992 har jeg boet og arbejdet i Danmark, fortæller Marialuzia Snickars.

Hun har arbejdet som grøn frisør i 16 år, men var mange år tidligere været interesseret i økologi. Blandt andet inspireret af min søster, der er 16 år ældre end og meget tidligt begyndte at leve økologisk, og af Rudolf Steiners tanker og værdier.

 

Frisørprodukter uden giftige stoffer

Men faktisk var hun på vej væk fra faget.

”Efter at have været frisør i mange år, tog jeg en fireårig uddannelse som afspændingspædagog, og ville egentlig helt væk fra faget blandt andet fordi jeg syntes vi arbejdede med alt for mange giftige produkter,” siger Marialuzia Snickars.

”Men så hørte jeg om grøn salon og de grønne produkter, og så fik jeg alligevel lyst til at prøve faget igen. Jeg synes det var spændende og fantastisk at det var muligt at arbejde uden de giftige produkter. Og så blev jeg ved. Jeg elsker faget, at skabe noget smukt og at give kunderne en helheds oplevelse,” siger Marialuzia Snickars.

Og helheds oplevelsen får du hos Snickars på Langebrogade. Her er bæredygtighed omdrejningspunktet for alt hvad der foregår. Både når det gælder de produkter, der bruges, den kaffe, der serveres, og Marias indstilling til naturen og miljøet.

 

Med kreativitet som drivkraft

Ved siden af bæredygtighed er kreativiteten en anden væsentlig drivkraft for Marialuzia.

Jeg synes det kreative var spændende og det er det, som jeg elsker ved faget. Mit udgangspunkt er fortællingen eller kunstværket. Jeg ser frisuren som et kunstværk. Jeg har altid arbejde med at skabe, hvad end det er musik, film, tekster eller malerier. Jeg tænker på samme måde, når jeg arbejde med hår. Inden jeg går i gang med at klippe eller farve, kan jeg se frisuren for mig. Jeg ved, hvordan den skal ende med at se ud,” siger Marialuzia.

På samme måde har hun skabt sit studio, der emmer af de nordiske rødder, bæredygtighed og det kunstneriske. Her kan du også få en række andre behandlinger, og Marialuzia er også klar med sit kamera, når du skal have taget et portrætfoto.

Ud over frisøruddannelsen har Marialuzia gennem årene været på musikhøjskole i Wasa i Finland, på både film og journalisthøjskole i Stockholm og på Kunsthøjskole i Danmark. 

Scroll Up