OM SNICKARS

Min vej til at blive grøn frisør startede allerede, da jeg som teenager i slutning af firserne blev inspireret af min storesøsters økologiske og vegetariske livsstil. Jeg begyndte selv at spise alt det økologiske, man kunne få dengang. Da jeg gik på frisørskolen, syntes jeg, at det var sjovt og kreativt at arbejde med hår og farve, men mine luftveje blev påvirket af produkterne og mine øjne sved af de stærke, giftige dampe. Håndeksem og hovedpine var noget man dagligt levede med som konventionel frisør.

Derfor var det med stor glæde, da jeg i foråret 2004 stiftede bekendtskab med Anne-Sophie Willumsen og hendes grønne salon Zenz. Med inspiration og støtte fra Anne-Sophie fik jeg igen lyst til at arbejde med hår men nu som grøn frisør, hvor man udelukkende arbejder med økologiske og grønne produkter. Jeg åbnede min grønne frisørsalon Marias Paradis i efteråret 2004.

I starten af nullerne besluttede jeg at tage en 3-årig uddannelse som psykomotorisk terapeut. Her lærte jeg hvordan stress og andre ubalancer forstyrrer krop og sjæl og hvordan man med kropsbevægelse og musik kan balancere kroppen.

Pludselig gik det hele op i en højre enhed for mig! Jeg ville kombinere mine to uddannelser, så jeg kunne give den omsorg, som håret har brug for i et afspændende miljø uden stress og giftstoffer. Man skulle forlade min salon med et hår, som fulgte trenden og ens personlighed, men man skulle samtidig føle sig afspændt, sund og bæredygtig.

15 år senere slår jeg dørene op til min nuværende salon og her tager jeg et par skridt videre. Her kan du udover lækkert øko-hår også få omsorg til krop og sjæl gennem en lækker kropsbehandling. Du kan tilmelde dig et hold, hvor du kan få bevæget din krop eller et hold, hvor du lærer at holde dit ansigt sundt med ansigts yoga. Du kan få taget et portræt af en dygtig fotograf og du kan få syet en hathair, hvis du selv mangler hår.

Maria Snickars på Christianshavn
Scroll Up